GMAT阅读理解模拟题及答案解析(7)

2020-05-20 16:53:03来源:网络

  新东方在线GMAT频道为大家带来GMAT阅读理解模拟题及答案解析(7),希望对大家GMAT备考有所帮助。更多精彩尽请关注新东方在线GMAT频道!

  Historians have identified two dominant currents in the Russian women's movement of the late tsarist period. "Bourgeois" feminism, so called by its more radical opponents, emphasized "individualist" feminist goals such as access to education, career opportunities, and legal equality. "Socialist" feminists, by contrast, emphasized class, rather than gender, as the principal source of women's inequality and oppression, and socialist revolution, not legal reform, as the only road to emancipation and equality.

  However, despite antagonism between bourgeois feminists and socialist feminists, the two movements shared certain underlying beliefs. Both regarded paid labor as the principal means by which women might attain emancipation: participation in the workplace and economic self-sufficiency, they believed, would make women socially useful and therefore deserving of equality with men. Both groups also recognized the enormous difficulties women faced when they combined paid labor with motherhood. In fact, at the First All-Russian Women's Congress in 1908, most participants advocated maternity insurance and paid maternity leave, although the intense hostility between some socialists and bourgeois feminists at the Congress made it difficult for them to recognize these areas of agreement. Finally, socialist feminists and most bourgeois feminists concurred in subordinating women's emancipation to what they considered the more important goal of liberating the entire Russian population from political oppression, economic backwardness, and social injustice.

  文章概况:第一段说有两种人,后面分别说这两种人各有什么观点。第二段说虽然这两种人有不同点,但还是存在一些相似之处,后面开始xiang详细谈了一下这些相似之处。

  Question #14. 118-03 (21871-!-item-!-188;#058&000118-03)

  The passage suggests that socialists within the Russian women's movement and most bourgeois feminists believed that in Russia

  (A) women would not achieve economic equality until they had political representation within the government

  (B) the achievement of larger political aims should take precedence over the achievement of women's rights

  (C) the emancipation of women would ultimately bring about the liberation of the entire Russian population from political oppression

  (D) women's oppression was more rooted in economic inequality than was the case in other countries

  (E) the women's movement was more ideologically divided than were women's movements in other countries

  问的是这两种人观点的相同点并且这个相同点必须围绕俄国谈,根据文章脉络关系我们知道考的应该是第二段内容,而第二段所谈的相似之处围绕俄国谈的应该是最后两个相同点Both groups also recognized the enormous difficulties women faced when they combined paid labor with motherhood. In fact, at the First All-Russian Women's Congress in 1908, most participants advocated maternity insurance and paid maternity leave, although the intense hostility between some socialists and bourgeois feminists at the Congress made it difficult for them to recognize these areas of agreement. Finally, socialist feminists and most bourgeois feminists concurred in subordinating women's emancipation to what they considered the more important goal of liberating the entire Russian population from political oppression, economic backwardness, and social injustice.这些句子大概说这两种人都意识到当把labor联系到motherhood的时候都面临一些困难。这两种人也都认为把俄国人从政治压迫,经济困境和社会不公中解放出来。我们来看一下选项。

  A 女性知道在政府有一席之地之后才能达到经济的平等,没提,杀

  B 达到更大的政治目标优先于达到实现女性的权利,和文章政治压迫这些内容有点关系,留着

  C也谈过政治压迫,留着

  D oppression植根于经济不平等,没提,杀

  E 女性运动更加ideologically divided,每说,杀

  B和C进行比较,一个说实现政治目标另一个说摆脱政治压迫,显然政治目标更像佛,选B(这两个选项比较时一定不能再回原文看,因为C和原文的接近程度显然要高于B与原文的)

  Question #15. 118-05 (21917-!-item-!-188;#058&000118-05)

  The passage is primarily concerned with

  (A) identifying points of agreement between two groups

  (B) advocating one approach to social reform over another

  (C) contrasting two approaches to solving a political problem

  (D) arguing that the views espoused by one political group were more radical than those espoused by another group

  (E) criticizing historians for overlooking similarities between the views espoused by two superficially dissimilar groups

  问的观点,我们直接看选项

  A 两种人的一些相同之处,和文章第二段有点关系,留着

  B 支持了一种社会改革的方法,没说,杀

  C对比了两种方法,文章没有围绕两种方法谈,杀

  D两种观点哪个更radical,没说,杀

  E 批评历史学家忽略了这两种人的相似性,文章确实说过相似性,但没有批评历史学家,明显是一个主观答案,杀

  Question #16. 118-06 (21963-!-item-!-188;#058&000118-06)

  According to the passage, Russian socialists within the women's movement and most bourgeois feminists disagreed about which of the following?

  (A) Whether legal reform was central to the achievement of feminist goals

  (B) Whether paid employment was important for the achievement of equality

  (C) Whether maternity insurance was desirable for working mothers

  (D) Whether working mothers faced obstacles

  (E) Whether women's emancipation should be subordinated to the liberation of the Russian population

  问这两种人的不同之处,显然考的在第一段,不同应该在第一段by contrast这块说出来的,我们读一下这句话,说的是大概阶级,性别以及法律对于实现女性平等哪个更重要。我们看选项

  A 说过法律问题,先留

  B paid employment对于实现平等更重要,没提,杀

  C maternity insurance对于working mothers更理想,没提,杀

  D working mothers遇到了困难,没提,杀

  E 说 women's emancipation和解放俄国人,没提,杀


6月上旬GMAT公益课【1元抢报】

方法不当 高分难得 | 盲目备考 无从下手 | 名师助阵 答疑解惑

微信扫码关注公众号 回复【GMAT】

获取2020GMAT考试最新复习资料

更多资料
更多>>
更多内容

关注新东方在线美研

回复【GMAT】获取备考必看资料包

更多>>
更多公开课>>
更多>>
更多资料